Asbestikartoitus Porin seudulla

Ahakon Oy suorittaa asbestikartoitukset varmalla otteella ja vuosien kokemuksella. Voimme osallistua myös hankkeen turvallisuussuunnitteluun, laadunvarmistukseen ja valvontaan. Asbestikartoitusten lisäksi Ahakon Oy tekee myös muita haitta-ainekartoituksia, yksittäisiä näytteidenottoja ja analysointia, altistus- ja kuitumittauksia sekä sisäilmatutkimuksia. Ahakon Oy palvelee sekä yksityisasiakkaita että yrityksiä Porissa (Noormarkku, Lavia) ja ympäristökunnissa (Ulvila, Kiikoinen, Kokemäki, Harjavalta, Luvia, Kankaanpää, Pomarkku, Rauma, Siikainen, Merikarvia, Honkajoki, Karvia, Kihniö, Parkano, Ikaalinen, Hämeenkyrö, Sastamala, Punkanlaidun, Huittinen, Säkylä, Köyliö, Eura, Uusikaupunki, Eurajoki, Nakkila)

Hankkeen turvallisuussuunnittelu

Asbestipurkutöissä pitää kiinnittää huomiota erityisesti pölyämisen välttämiseen ja vähentämiseen. Turvallisuussuunnitelmassa kuvataan työmaamenettelyt, joiden avulla tehtävän turvallinen läpivieminen varmistetaan. Suunnittelussa otetaan huomioon myös mahdolliset tapaturmat ja hätätilanteet.

Toimenpide-ehdotukset ja vaarallisuuden arviointi

Suunnitelmallista ja oikein ajoitettua kiinteistönpitoa varten pitää laatia kunnossapitosuunnitelma ja toimenpide-ehdotus. Toimenpide-ehdotukset suunnitellaan kiinteistöstä hankittavien tutkimusmenetelmien pohjalta tapauskohtaisesti.

Näytteiden analysointi

Alan ammattilaisetkaan eivät pysty silmämääräisesti arvioimaan, sisältääkö materiaali haitta-aineita vai ei. 100 % varmuus näytteen turvallisuudesta saadaan ainoastaan ammattitaitoisella analyysilla. Ahakon analysoi ja ottaa näytteitä tarvittaessa.

Laadunvarmistus ja asbestipurkutyön hankekohtainen valvonta

Ulkopuolisen tahon suorittamat mittaustulokset kuvaavat toimintaa purkutyön aikana. Asbestipurkutyön laadunvarmistukseen kuuluvat seuraavat asiakirjat: asbestikartoitusraportti, työturvallisuussuunnitelma, alkamisilmoitus, aloituspöytäkirja, sulun varoituskilpi, tarkastusasiakirjat, työn luovutuksen asiakirjat.

Altistumismittaukset ja kuitumittaukset

Asbestipurkuyrityksellä pitää olla neljä kertaa vuodessa tehty lakisääteinen altistusmittaus asbestipurkutyötä tekeville työntekijöille (Vnp 1380/95). Asbestipurun jälkeiset kuitumittaukset ovat tarpeellisia, jotta varmistetaan tilojen puhtaus.

Sisäilmatutkimus

Sisäilmatutkimuksella selvitetään, onko rakennuksen sisäilmassa terveydelle haitallisia määriä mikrobipitoisuuksia.

Tilaa haitta-ainekartoitus!

Jätä viesti lomakkeella, sovitaan sopiva kartoitusaika.